vrijdag 19 oktober 2012

ranzige boter


De resultaten vielen al jaren tegen, de kritiek op de ploegleider(s) werd steeds groter. De Mart Smeetsen hadden te hoge verwachtingen. Wielrennen is een volkssport zoals dat heet, daar passen geen - amerikaanse - sterallures bij. Dat de boerenbank van Jochem AAA-allures kreeg deed er dus ook geen goed aan.

Nu de sport-messias is ontmaskerd en als valsspelende narcist met dictatoriale trekjes wordt neergezet, liggen de kansen weer open voor de gewone hardfietsende jongens en meisjes. Nieuwe kansen voor het boerenbankteam zou je denken.

Niets is minder waar. Ondanks strikt samengeknepenbillenbeleid loopt het de Jochems van de RABO dun door de broek en durven ze niet meer met wielrennen te worden geassocieerd. Waarom ze nog niet met de handel in geld zijn gestopt is een raadsel, want dat heeft me toch een slechte p.r. opgeleverd de laatste jaren.






Iedereen in wielerland heeft natuurlijk ranzige boter op het hoofd. Zelfs als eenvoudig toeschouwer moest je al concluderen dat de prestaties die werden geleverd 'boven'menseljk waren. Nu de deksel van de beerput is, zoeken de Jochems gelijk hun gerief en ja, ze ruiken nu ook opeens wat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten